Klassiek koor Amarilli

entreekaarten voor concerten

kunt u bestellen op de pagina AGENDA

Klassiek Koor Amarilli

Klassieke zang/opera/oratorium/lied

Historie

 

Het Koor Amarilli, onderdeel van Muziektheater La Scala Nobile, is een gemengd klassiek koor dat zich richt op een brede beoefening van met name vierstemmige muziek. De dirigent streeft er naar om een zo groot mogelijke diversiteit in haar repertoire te creëren, zodat samen met solisten en kamerorkest gevarieerde optredens mogelijk worden gemaakt. Het repertoire bevat zowel klassieke werken als moderne goede popmuziek, maar alle uitgevoerd in de klassieke stijl.

Het koor "Amarilli" is opgericht in september 2010 en in januari 2011 heeft het koor onder leiding van de dirigente Elena Syssojeva haar eerste concert gegeven. Drie à vier keer per jaar wordt een concert gegeven, samen met solisten en leerlingen van Elena.

Het koor Amarilli werd in november 2014 onder andere begeleid door pianist Vital Stahievitch en tijdens het winterconcert in december 2014 door pianist Gilbert den Broeder. Al eerder werd Amarilli begeleid door Daniël Kramer.

Amarilli heeft medewerking verleend aan de operagala's en de concertante opera in Schagen die als een succes gezien mogen worden. Door deze steeds goed bezochte concerten is een operatraditie geboren in Schagen.

 

Repetities

 

Het koor Amarilli repeteert op de woensdagavonden (behalve schoolvakanties) van 20.00 uur tot 22.00 uur in het kerkje in Valkkoog. Tijdens de koorrepetities staat het zingen voorop, maar er wordt ook veel aandacht besteed aan zangtechniek, koorklank en de liedteksten. Tijdens deze lessen wordt individuele aandacht en professioneel zang- en stemadvies gegeven.

Repertoire

 

Amarilli zingt meerstemmige muziek in het Nederlands, Italiaans, Duits, Frans, Zweeds en Russisch. De liederen komen uit verschillende genres variërend van opera, operette tot gospel en goede popmuziek. Alle genres worden gezongen in een klassieke uitvoering. Een kleine selectie:

  • Panis Angelicus (Franck)
  • Caro mio ben (Giordani)
  • Triomfmars (Aïda - Verdi)
  • Pilgrimskoor (Tannhäuser -Wagner)
  • Lacrimosa (Requiem - Mozart)
  • samen met Elena als soliste, de liederen

"Sylva" (Csardasfürstin) en "Casta Diva" (Norma)

 

Tijdens de wekelijkse repetities wordt het koor gedirigeerd door Elena Syssojeva en begeleid door accordeoniste Jeannette Kager-Bijlstra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aanmelden

 

Wilt u graag zingen in dit koor? U kunt zich aanmelden voor een auditie door een e-mail te sturen met uw naam, stemsoort en zangervaring naar muziektheaterschagen@gmail.com of te bellen naar Elena, telefoon 06-21421955.

 

Koor ''Amarilli'' laat de mensen zeshonderd jaar terug de tijd in reizen tijdens de viering van ''600 jaar Schagen''

Copyright @ All Rights Reserved